Prima mea întâlnire cu Nemira

Nu cu foarte mult timp în urmă am avut ocazia de a mă afla în Brașov în același timp în care se desfășura și Bookfest-ul. Evident, nu am putut rata ocazia să descopăr câteva titluri noi și interesante.

Nu am o editură de la care să cumpăr în mod special sau una care să îmi placă în mod deosebit. De obicei aleg fix editura la care găsesc cărțile care mă interesează.

Și cum mă plimbam eu pe acolo ca un mic explorator iartă-mă ajunsă la standul celor de la Nemira. Ironia sorții, nu aveam nici măcar o carte de la această editură. Intrigată de acest fapt am pornit la studiat varietatea lor de cărți.

Ce am ales până la urmă? Am ales un titlu care bântuie de ceva vreme toate conturile celor din aria #bookstagram. Este vorba de cartea „Regina Roșie ” de Victoria Aveyard.

O carte destul de atipică pentru genul de literatură pe care mi l-am consacrat de aproximativ 2 ani. Fiind vorba de o ficțiune ce implică o lume diferită de a noastră prin împărțirea populației în argintii și roșii după culoarea sângelui. Bine, bine dar și la noi nobilimea se consideră de sânge albastru. Da, dar până acum nu am văzut nobil în lumea noastră cu puteri magice.

Nu vreau să ofer prea multe detalii despre aceasta carte deoarece intenționez să fac o discuție mai amplă despre aceasta imediat ce voi citi și volumul 2 al seriei.

Ce mi-a plăcut în schimb la editura Nemira, în special la această carte, este formatul. În ciuda faptului că este o carte cu un număr important de pagini nu este una neapărat voluminoasă, iar paginile nu prezintă o bordură permițând scrisului să acapareze întreaga pagină.

Pe scurt, cartea este superbă, editura Nemira a făcut un lucru genial traducând-o iar formatul ales este și el potrivit. Sper ca volumul al doilea să se ridice la înălțimea așteptărilor setate de primul și, de ce nu, aștept cu nerăbdare să văd ce titluri mai descopăr la editura acesta.

Reclame

Un gând despre „Prima mea întâlnire cu Nemira

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s