Paradoxul CV-ului

Dacă ai vrut vreodată să te angajezi cunoști bineînțeles paradoxul care apare în momentul când se aduce în discuție experiența profesională. De ce? Păi toată lumea își dorește să angajeze un tânăr, care a învățat lucruri de ultima generație dar care să aibă eventual minim vreo 6-7 ani de experiență.

Așa că dragul meu tânăr ai pățit vreodată să te duci plin de speranțe la interviu și să te lovești de un zid imposibil de trecut? Și să auzi așa: „Vreau ca tu să fi o nouă energie în această firmă. Vreau inovație! Ia să te văd, momentan ești clientul nostru. Ce ai vrea să auzi de la vânzător? Uite, vinde-mi mie sistemul audio S2000Pro”

Ei și ție acum, tânărului, îți vin în minte toate momentele în care ai fost tratat ca un idiot, ca un copil micuț care habar nu are. Sau când ai fost întâmpinat de un vânzător care nu avea habar despre nimic. Ori de unul sictirit de viață. Și îți vine să turui încontinuu vreo săptămână despre ce NU ar trebui.

Dar tu ca un om inteligent iei o gură de aer și pe un ton calm spui:

– Una dintre marile probleme ale angajaților, ale vânzătorilor în special e faptul că rămân în urmă. Că nu se mai informează despre nimic, nu țin pasul cu tehnologia. De exemplu când aș vrea să achiziționez sistemul de mai sus mi-ar spune probabil că este cel mai nou model și că e foarte bun, doar e ultimul.

– Ok, și ce ai vrea să auzi?

– Păi evident, vorbim de un sistem de calitate marca Edifir. Aș începe prin a vorbi de difuzoarele care au o puterea de 130 watt, utilizează un bass de 5.5” cu diafragmă din aluminiu pentru o acustică excelentă și un sunet de excepție, sistemul folosește un set de înalte de ultimă tehnologie. Ca să fiu mai exact un planar.

– Văd că ești informat.

– Așa ar trebui să fie toți angajații. Deci, să continui. Urmează conexiunile multiple, respectiv intrări multiple: optic, coaxial, aux, balance și Bluetooth. De asemenea presetările vocal, monitor, clasic și dinamic.

– Înțeleg unde bați…

– Clientului nu ar trebui să îi fie permis vreun moment de îndoială. Trebuie asaltat cu informații și explicații. De ce aceasta este cea mai bună variantă. Contează foarte mult și integrarea sistemului în camera în care va fi montat. Niciun aspect nu trebuie lăsat deoparte. Deci continuăm cu design-ul, eleganța și aspectul luxos. Faptul că îmbină la perfecțiune clasicul cu modernul. Și eventual, să îl lămurim de ce trebuie să investească în această tehnologie. Faptul că aceasta reprezintă o investiție pe termen lung.

– Într-adevăr, acestea sunt niște elemente cheie. Dar avem nevoie de oameni interesanți de domeniu, capabili să își însușească rapid noile cunoștințe.

– De aceea tineretul este soluția. Generația mea reprezintă cheia spre succes. Suntem tineri, pasionați de tehnologie și venim din ce în ce mai mulți îmbinând o mulțime de domenii cu partea de IT. Nu suntem plictisiți de viață și încă visăm să trăim fericiți. Dar dumneavoastră și mulți alți ne puneți în groapa eșecului. Vreți spiritul unui tânăr și experiența unui bătrân.

– Ai dreptate, spui că ai venit pentru un post la raion?

– Da!

– Bun, nu îl vei primi. Luni să te prezinți la mine în birou, domnule manager!

– Stați, ce?

– Ai dreptate, generația mea o sugrumă pe a voastră. Știu că nu te pot ajuta decât pe tine momentan dar, trebuie să înceapă schimbarea de undeva.

PS: Articol scrie pentru SuperBlog2017

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s