Curățenie de sărbători

Bucuria aproprierii sărbătorilor de iarnă este ceva minunat, agitația cumpărăturilor, pregătirea preparatelor, mirosul cozonacului proaspăt și colindele ce răsună în fiecare colț al casei… este într-adevăr de poveste! Dar stai, înainte de asta mai este ceva, și anume? Mama în acțiune! Repede, evacuarea! Pisica și copii mai întâi!

Când se aproprie perioada de început a lunii decembrie simt un fior de gheață pe șira spinării și deja mirosul soluțiilor de curățat plutește în aer. Animalele simt pericolul spun bătrânii. Asta explică de ce pisica mea are o atitudine atât de panicată în perioada respectivă. Care este pericolul care îmi sperie animăluțul? Mama!

Mama înarmată pentru curățenia generală. Primul pas este evacuarea fratelui meu cât mai departe de domiciliu. Evident pisica fuge chiar înaintea lui. Nimeni nu îi stă în cale. Motivul? Dacă nu fug vor deveni roboței în aspirarea prafului. Și, sincer, nu aș mai vrea să îl văd pe Alexandru folosind pisica pe post de cârpă de praf… și pisica e albă.

Deja cu vreo 2 zile înainte de acest deadline pentru mizeria din casă mama se trezește de dimineață și dă strigarea în mașină! Următoarea oprire? Magazinul! E timpul pentru construirea arsenalului împotriva microbilor! E ca un fel de vânătoare de comori. Cauți produsele care curăță repede și care au un raport calitate preț corect. Și ca întotdeauna ne oprim la Nufăr și Triumf deoarece produsele lor sunt eficiente. Și e adevărat, soluția Nufăr Covoare şi Tapiţerii mi-a salvat de multe ori pisica de la omor.

Apoi vine ziua cea mai grea. Ziua curățeniei. După evacuarea inocenților reprezentați de pisica Miau și leneșul de fratele meu. Ne apucăm de treabă. Ce bine ar fi dacă cu ocazia sărbătorilor de iarnă ne-am face și curat în suflet și în minte nu decât în sufragerie. Cum ar fi o listă cu treburile din casă la comun cu cele din suflet?

  • Facem cafeaua tare ca să avem energie pentru spălat covoarele dar și pentru a ne pregăti sufletește pentru ceea ce urmează;
  • Ne apucăm să deschidem geamurile ca să aerisim. Aerul curat intră în casă iar pe ferestrele sufletului intră bucurii noi și ies tristețile vechi;
  • Scoatem covoarele afară să le batem iar odată cu ele amintirile neplăcute care ne măcinau inimile;
  • Aspirăm tot ce se afla sub covoarele și odată temerile ce stăteau la baza gândurilor ce ne puneau piedică;
  • Ștergem geamurile și odată ce vedem mai bine afară din casă lucrăm și la a ne da voalul judecății de pe ochi;
  • Ne apucăm de spălat podele de urmele de pași și la fel le ștergem și pe cele de pe suflet, căci nu doar o dată ne-a fost călcat în picioare;
  • Spălatul vaselor de resturile de mâncare ar putea fi asociat cu spălatul resturilor din momentele în care am dat-o în bară. Trebuie să acceptăm că mereu rămâne ceva ce ne roade pe interior în astfel de momente;
  • Organizăm dulapurile și odată cu hainele și propriile gânduri;
  • Pregătim casa pentru sărbători împodobind-o și la fel și pe noi. Aducând în noi numai gânduri frumoase, bunătate și iubire.

Cred că aceasta este cea mai bună listă pentru curățenia de sărbători. Până la urmă degeaba e casa curată bec dacă inimile care locuiesc în ea sunt pline de scrum.

verde-1024x1024.jpg 5624-nufar-covoare-si-tapiterii-500ml-2

Articol scris pentru SuperBlog2017!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s