Mai toarnă-mi o cafea!

Hai să bem o cafea. O cafea tare, neagră, să o bem dimineaţa când soarele încă se luptă să răsară. Să o bem la fereastră și să ne uităm la el gândindu-ne la luptele pe care le avem noi de purtat. Să ne gândim cum peste zi o să ne înfruntăm cu toți dar mai ales cu noi înșine. Hai să bem o cafea.

E prânzul abia dar mai toarnă-mi o cafea. Deja devin dependentă de cafeaua la birou, parcă e ceva ce mă salvează în acest moment de cumpănă al zilei. Dar de data asta o vreau cu zahăr căci dimineața a fost amară.  Amară căci toate problemele m-au izbit frontal și parcă fiecare pas mi-a fost analizat.  Da, 2 lingurițe cu vârf, te rog. Azi pot să fac și diabet căci simt nevoia de zahăr cum strigă înăuntrul meu.

Nu, nu rezist fără. Dacă nu vrei să îmi dai cafeaua voi pleca acasă. Și  mă voi așeza în mijlocul patului ca și cum acesta ar fi salvarea mea. Aș alege un film și m-aș relaxa căci nici nu a trecut juma de zi și sunt încordată toată. Parcă mi-a lucrat mintea la turație maximă și acum are nevoie să meargă la serviciu. Da, așa aș face. M-aș uita la un film în timp ce stau întinsă peste pătura de culoarea cafelei cu lapte. Nu mi-ar păsa ce film dar poate unul de dragoste, unul care mă face să plâng chiar dacă nu suport asta. Azi sunt obosită.

Cum? S-a terminat deja programul? Dar mai am atâtea de făcut. Nu se poate. Am stat aici atâta timp și parcă nu am făcut nimic. Sigur nu te înșeli?  Bine, mă îmbrac și plec. Nu, nu vine să ma ia. Mă așteaptă acasă. Nu, nu vreau să mă conduci, mulțumesc frumos. Trebuie să trec pe la magazin. Nu, nu pregătesc cina, cred că se ocupă el sau comandăm ceva. Nu am timp. Trec doar să iau niște monodoze de cafea pentru aparatul de espresso sau poate cafea boabe. Ne vedem mâine?

E târziu deja și am o mulțime de proiecte până mâine. Deadline, deadline, parcă mi s-a instalat un ceas în mintea și așa obosită.  Mă seacă și de ultima fărâmă de energie ticăitul său.  Dă-mi o cafea! Știu că e multă dar nu rezist? Apă? Da, parcă am băut și apă pe undeva pe parcursul zilei. Nu, nu am fumat. M-am lăsat săptămâna trecută. Ce? Pachetul e deschis? Nu, nu am fumat. Pachetul e închis, 20 de țigări. Nou cum îl știi. Cum adică sunt doar 16?

Cât e ceasul? 9? Stai, de ce? Trebuia să fiu deja la serviciu. Cum adică mi-ai oprit ceasul? De ce? Cum ai putut să faci așa ceva? Nu înțelegi că nu pot întârzia? Teancul de hârtii e cât mine pe birou iar cafeaua de dimineață trebuia să o fi băut deja. E sâmbătă deja?  Bun, atunci închide-mi telefonul și mai lasă-mă să dorm.

cafea

Articol scris pentru SuperBlog2017!

Reclame

3 gânduri despre „Mai toarnă-mi o cafea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s