Mamă și femeie

Societatea se află într-o continuă dezvoltare, într-o continuă evoluție. Cei de azi suntem mai liberi în gândire față de cei de ieri. Ne îndreptăm spre mai bine. Cel puțin așa se spune.

Greșim foarte mult! Mentalitatea omenirii s-a schimbat de-a lungul  secolelor dar într-un concept a rămas la fel de primitivă ca nevoia omului de siguranță. Conceptul care pare să nu se supună regulilor timpului este legat de femeia ca mamă. Sunt copii în vârstă de 10 ani care cred că locul femeii este la cratiță. Sunt bărbați care împart reprezentatele sexului opus în două categorii: femei și mame.

Și întrebarea evidentă este ”De ce?”. În momentul în care o femeie rămâne însărcinată parcă totul se schimbă, capătă un alt statut. Un statul care îl neagă pe antecedentul în mintea multora. De ce atâtea diferențe între a fi mamă și a fi femeie? O femeie este frumoasă, o mamă are copii frumoși. O femeie este atrăgătoare, o mamă nu ar trebui să mai fie preocupată de așa ceva. Doar are copii!

Adică, pe înțelesul meu înseamnă că în momentul în care voi avea copii mi se va retrage dreptul asupra complimentelor ce privesc aspectul meu. Cu excepția celor de genul ”te recuperezi bine după sarcină, parcă ai mai slăbit”.  Dacă sunt mamă înseamnă că a avea grijă de mine este ceva greșit? Câtă idioțenie!

Sunt mame care arată mai bine acum decât în tinerețe sau mame care fac invidioase zeci de tinere datorită aspectului lor.  Bărbații, soții, ar trebui să aprecieze cu atât mai mult mamele îngrijite care își găsesc timp să se ocupe și de ele și de copii lor. De ce? Pentru că nu este niciun secret despre cât de grea este ”meseria” de mamă.

Pe lista multor domnișoare, lista aia pe care scriu ele calitățile bărbatului ideal, ar trebui trecută, undeva destul de sus, abilitatea partenerului de a te vedea în primul rând ca femeie și abia apoi ca mamă și soție.

Viitorului meu șoț o să îi spun încă de la început. Dacă tu vei uita vreodată faptul că eu sunt femeie, să nu îți imaginezi că eu voi uita faptul că mama a putut crește singură doi copii.

Consider că acesta ar trebui să fie un drept al oricărei reprezentate a sexului frumos. Dreptul de a-i fi recunoscută feminitatea chiar și atunci când e însărcinată.

La fel ca mine gândesc și cei de la hotmama.ro care se ocupă cu vânzarea hainelor de gravidă și a hainelor pentru alăptare. Momentan încă sunt mică pentru a mă descurca perfect în ceea ce privește funcția de blogger ambasador al acestui site. Dar nu disper, fiindcă știu că reușita vine cu siguranță atunci când faci echipă cu oamenii potriviți.

Ce proiect aș lansa eu și pe cine aș alege să îmi fie alături? Aș alege-o pe Cristina Lincu.  Motivul? În primul rând este un blogger cu experiență, ocupantă a locului I în cadrul competiției SuperBlog2014. Cu alte cuvinte are cel puțin 3 ani de când se ocupă de un blog. Al doilea motiv are și el la bază cifra 3. Și acesta este numărul copiilor ei. Mai precis doamna Cristina este fericita mamă a 3 băieți. Și mai am un motiv( că tot vorbisem de liste mai sus). Faptul că această doamnă minunată este autoarea cărții ”Mamă de 3, femeie de 10 sau…invers!”.

Aș mai alege-o și pe Adriana Tîrnoveanu, ocupantă a locului 2 în Spring SuperBlog2016. Motivul pentru care am ales-o este legat de modul în care scrie, este legat de sensibilitatea poeziilor sale. Și de faptul că eu consider femeia o artă a naturii, o poezie în mișcare.

Deci am în echipa atât scriitoarea( unei cărți pentru mame) cât și povestitoarea( cum am citit pe blogul doamnei Adriana că i se spune). Cum aș alege să promovez feminitatea printre tinerele mame? Ei bine cred că aș începe cu o întâlnire cu partenerele mele în care să le ascult sfaturile. Căci de bine de rău blogul meu nu are nici măcar un an iar eu abia 18.

Articol scris pentru ULTIMA probă din cadrul competiției SuperBlog2017!

 

Reclame

Un gând despre „Mamă și femeie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s