Recenzie Fata cu vise alb-negru de Andreea Russo

Andreea Russo, scriitoare a generației noastre. Știți voi, generația aia care stă mai mereu conectată. Așa și Andreea. Ea reprezintă scriitoarea modernă, scriitoarea care își scrie cărțile pe telefon sau pe laptop și ține legătura cu cititorii săi pe facebook. Tânără, studentă, cu ambiții mari și 4 cărți publicate. Trilogia Amintiri din viitor și romanul Fata cu vise alb negru. Ce să mai spunem? Bravo Andreea!

Din nefericire nu am pus ”gheara” pe trilogia scrisă de ea dar nu-i problemă, timp este. Iar ea mai are o carte numai bună de recenzat. Cu alte cuvinte, astăzi vă voi vorbi despre romanul polițist apărut la editura bestseller și anume Fata cu vise alb negru. Eu am ediția a doua care arată cam așa:

alb negru

Cartea spune poveștea unei tinere pe nume Andana, o tânără a le cărei vise au un aspect diferit. O tânără ce nu visează culori. Cum spune și titlul cărții o tânără ale cărei vise se asemeană cu filmele vechi, alb-negru. Andreea spune despre propria carte că este simplist de complicată, o carte hibrid.

Și sunt perfect de acord cu definiția pe care o dă lucrării ei. Cartea are pagini pe care le-am înțeles la fel de ușor cum pricepem toți că pentru a trăi trebuie să respiram dar, are și file care pentru mine s-au asemănat cu momentul de dinainte să dau la facultate când mă uitam pe pereți de parcă așteptam vreun semn divin pentru a-mi lămuri și mie situația.

Începutul cărții dă tonul întregii opere prin misterul bărbatului ce locuiește alături de Andana, prin simplitatea și tot odată senzația de loc străin pe care propria locuință i-o oferă tinerei.

Acum aș adăuga niște poze, niște flori, niște culori, dar cine va trăi aici? El vine rar, eu absentez des.

Filele clare spun povestea fetei ce își dorește să devină detectiv asemenea colocatarului său, nimeni altul decât propriul tată. Auzisem cândva o replică într-un film care suna cam așa adevărul are prostul obicei de a ieși mereu la suprafață. Ei bine condiția ca ea să urmeze această carieră este să afle adevărul în cazul Miei.

Mia, o tânără dispărută în urmă cu nu mai puțin de 24 de ani. O tânără cuminte, retrasă, o pianistă strălucită disparută în intervalul dintre lecția de pian și întâlnirea cu iubitul său. Povestea pare simplă chiar dacă enigama este încă nedezlegată, ce are acest caz așa special de trebuie rezolvat chiar de către ea?

Ei bine, aici intervine povestea filelor misterioase, povestea viselor. Visele în care ea nu este singură. Ci alături de un străin pe care nu îl cunoaște, dar îl simte apropiat.

– Nu mai suport să văd o floare neagră, oameni cu ochii negri, un cer alb și o lume alb-negru.

– Conferă-le tu culori.

– Imaginare?

– Se poate.

– De unde mă cunoști și de ce vii după mine?

– Tu vii după mine. Eu doar aștept să apari.

Cele două tipuri de file se întrepătrund într-o poveste aparte, într-o poveste de-a dreptul ireală. O poveste ce te ține în suspans dar în același timp îți face mintea să lucrezi asemenea rotițelor unui ceasornic pus pe repede. O carte ce te ține în priză cum e vorba din străbuni. Adevărul se zbate în cotloanele timpului năvălind asemenea un tsunami asupra prezentului.

Cartea Fata cu vise alb negru este o poveste despre mister, despre ireal și despre o iubire ce traversează timpul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s