Soluția tuturor problemelor unei case

Fiecare am fost întrebați cândva ceva de genul dacă ai putea locui oriunde, unde ai sta? Ei bine, nu știu de voi dar în cazul meu răspunsul varia constat. Dacă se întâmpla să mi se pună de două ori această întrebare dădeam două răspunsuri diferite. Așa se face că pe la vârsta de 5 ani aș fi locuit  prin Franța că acolo era DisneyLand iar undeva pe la 8 ani m-aș fi mutat în Anglia fiindcă citisem că de acolo era  Harry Potter. Pe la 10 ani alegeam să locuiesc în America în L.A dar musai lângă plajă. Pe la 14 mi s-a pus pata pe Olanda din cauza lalelelor. Ce aveau în comun toate aceste locuri era faptul că, în viziunea mea, eu stăteam la casă.

Fiind crescută de mică la casă nu am putut suporta niciodată ideea de a locui la bloc. Pentru mine acest aspect reprezintă și în ziua de azi ceva îngrozitor. Țin minte că aș fi ales ore suplimentare de mate în fiecare zi decât să fiu nevoită să  locuiesc la bloc. Să nu am suficient spațiu și nici o curte pline de animale era ceva de-a dreptul de neconceput.

La casa părintească am cele mai frumoase amintiri. Aș spune că nu am nimic să îi reproșez dar  adevărul este altul. Ce e drept, nu am avut inundații și nici nu simțeam cutremurele dar ideea de la care a plecat casa mi s-a părut tot timpul al naibii de greșită. Ca atare, imaginați-vă că undeva pe la 13 ani locuiam 3 oameni într-o casă  care dădea mereu senzația cum că ar fi goală. Și dacă nu am înjurat atunci când trebuia să o iau cu aspiratorul de etaj până la parter cu siguranță am înjurat atunci când m-a pus mama să spăl toate geamurile din casă.

Ca atare acum sunt foarte încântată de ideea de a mă muta, cândva, la casa mea construită după gusturile mele. De data aceasta o să mă asigur că va avea suficientă curte și multe rânduri de flori. Și cățelușa mea e încântată de perspectiva unei mutări de genul deșii este tristă că nu vom putea lua toți cățeii de aici cu noi.

Cum nu sunt genul care poate doar să viseze m-am hotărât să încep să fac câte ceva de pe acum. Să îmi fac planuri, să îmi construiesc niște schițe și să îmi fac în minte cam cât de mulți bănuți trebuie să pun în pușculița mea în formă de porcușor. Știu vise, dar nici primul om pe lună nu a ajuns într-o săptămână.

Îmi aduc aminte că atunci când mama a renovat casa noastră prin 2008 cea mai mare problemă adunarea materialelor necesare. Ba rămâneam fără polistiren, ba mai trebuia lavabilă, ba un muncitor cerea altceva. Sau pur și simplu după ce am tot folosit un anumit tip de produs  nu îl mai găseam. O adevărată bucurie în alte cuvinte.

Așa că asta a fost prima mea criză. Cum fac eu să am materiale exact cum trebuie. Și ieftin și bun. Ceea ce rar se întâmplă să existe. Cu alte cuvinte mă simțeam că Aladin căutând     lampa fermecată în speranța că duhul știe unde găsesc astfel de materiale. Ei bine, să se fi aflat vreun duh pe lângă mine când am rostit aceste cuvinte…sincer, nu știu. Cert este că dorința mi-a fost îndeplinită. Cum ? Ei bine, s-a întâmplat să aflu de cei de la Vindem-Ieftin.ro.

Vindem-ieftin.ro este un concept unic în România: fără stocuri, fără manipulări de marfă și cu transport direct de la producător. “Ieftin” nu înseamnă însă produse slabe calitativ, ci, din contră, produse de calitate cu adaos mic, întrucât nu există cheltuieli asociate, cum se întâmplă în cazul magazinelor obișnuite.

Cei care mă cunosc știu că nu cred în noroc. Și prea mare mi se părea coincidența de a găsi fix ce aveam nevoie. Mă așteptam cu siguranță ca pe undeva să văd vreo nepotrivire, vreun dezavantaj enorm care să îmi taie avântul. Așa că am luat problema la cercetat.

Cel mai mult m-a mirat faptul că pe site-ul lor nu am găsit prețul produselor spre deosebire de cazul multor altor furnizori din domeniul online. Ulterior am aflat și motivul. Prețurile variază în funcție de cantitățile comandate și, cu cât cantitățile sunt mai mari, cu atât ei pot negocia cu furnizorii. Și tot astfel am aflat și că pot obține reduceri între 10-30% dacă aș compara mai multe oferte pentru același produs și dacă aș comanda centralizat materialele necesare de construcții.

După ce am clarificat motivul lipsei prețurilor am trecut la căutarea recenziilor.  Pe site-ul lor am găsit o mulțime de recenzii video care mi-au potolit neliniștea și mi-au oferit încredere în cei de la vindem-ieftin. ro

Mai departe am tot stat să mă gândesc care sunt avantajele de care am parte. Înafară de reducerile substanțiale care mă vor ajuta să recâștig niște bani, voi mai câștiga și timpul pe care l-aș fi petrecut alergând prin diferite depozite căutând prețuri avantajoase.

Ceea ce mi se pare totuși cel mai important este faptul că ei oferă consilieră gratuită dacă ai nevoie de informații despre produse. Și așa nu știu mai nimic deci sfaturile unui om avizat sunt ceva de-a dreptul de neprețuit. Urmează faptul că marfa se livrează direct de la producător. Deci, marfa nu va mai fi stocată prin nu știu câte locuri, nu vor mai exista saci găuriți sau polistiren rupt. În plus și de aici voi recâștiga ceva bănuți. Dacă nu va mai fi stocată prin atâtea locuri înseamnă că voi ieși bine cu prețul final. Cum așa? Deoarece nu vor mai fi  atâtea costuri de manipulare, depozitare și transport care să se adauge la adaosul comercial aferent produselor.

Și în plus, știm cu toții că ceea ce ne scurtează drastic viața și ne face părul să albească sunt grijile. Dar mulțumită celor de la vindem-ieftin grijile la achiziție dispar. Ei se ocupă ca totul să fie perfect și rapid.

Deja visez cu ochii deschiși la viitoarea mea căsuța. La cum va fi ea și la câte amintiri frumoase îmi voi face. Dar pentru a fi un loc bun de făcut o grămadă de amintiri trebuie deasemenea să fie o căsuță trainică.

Orice casa începe cu o fundație solidă, iar pentru o fundație solidă  trebuie: ciment, fier beton, nisip, var, pietriș. Cu alte cuvinte materiale pentru structura și fundație. O fundație care să dureze musai trebuie să aibă o buna hidroizolație, aici se pot utiliza: bitum, membrană bituminoasă armată cu poliester sau simpla, ciment impermeabil, cauciuc lichid, membrană din PVC, polipropilenă, polietilenă de înaltă sau de joasă densitate, cauciuc EPDM.
Peste fundație vrem să punem structura casei unde avem mai multe opțiuni:
1- structură de beton, va să zică avem: ciment, fier beton, electrozi de sudura, nisip, pietriș.
2- structură metalică – profile de otel, cornier, electrozi de sudură și șuruburi.
O casă moderna are nevoie de o termoizolație bună, lucru încurajat și de apariția certificatului de eficiență energetică al clădirii. Pentru aceasta firma oferă: izolații din vată minerală, vată bazaltică și izolație din spumă poliuretanică.
Casa trebuie să aibă și uși și ferestre așa că firma oferă o gamă largă de tâmplarie PVC în culori variate sau în imitație de lemn dar și într-o gamă stilistică variată.
Pentru acoperișuri: țigle metalice, într-o mare varietate stilistică și coloristică, tablă protejată multistrat, tablă galvanizată și țiglă ceramică pentru iubitorii de tradițional.
Casa trebuie sa fie nu doar solidă și călduroasă ci și aspectuoasă, pentru asta firma oferă: tencuieli decorative, vopsele în toate culorile posibile.
Casa noastră trebuie să aibă și o bună instalație electrică, asa ca iată ce găsim pe rafturi: cabluri electrice multifilare, conducte pentru cabluri electrice, conectori electrici, tablouri electrice, prize, doze și întrerupătoare, chiar și siguranțe, fie fuzibile, fie automate.
Pentru bucătarii și băi găsim: țeavă de cupru, tip PexAl, țeavă de polipropilena sau de polietilena de înaltă densitate, chiuvete, căzi de baie sau dușuri precum și baterii de baie sau de bucătărie.

Mai pe scurt, îmi voi face toată căsuța cu cei de la vindem-ieftin.ro. Acum mai rămâne doar să sparg pușculița!

80

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog2018

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s