Societatea Pentru Apărarea Spiridușilor (SPAS)

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Singurul lucru real este compania e-trad.ro – Primul magazin online de traduceri din România. Iar acest articol, are ca scop pe lângă amuzamentul dumneavoastră, de a vă arata avantajele utilizării unui magazin de traduceri online.

traduceri


 

Cu toții ne-am întrebat, cândva, ce s-a întâmplat cu vreun personaj după ce am terminat cartea.  Fie că a fost vorba despre o carte citită în copilărie sau despre una citită la maturitate, fiecare dintre noi a avut un personaj pe care l-a îndrăgit în mod special. Așa că e firesc să ne gândim la el ca la un vechi amic de care nu mai știm nimic. Din nefericire personajelor noastre dragi nu le putem da un telefon, nu au cont de facebook și nici nu pierd vremea pe instagram. Așa că nu vă pot spune ce s-a întâmplat cu Scufița Roșie sau cu Eve Dallas.

Dar, știu ce s-a întâmplat cu un anumit personaj. Un personaj foarte drag mie și sunt sigură că și multora dintre voi. Sunteți curioși? Ei bine, este vorba despre Hermione Granger. Pentru cei care nu o cunosc, ea este unul dintre membrii trioului de aur din Harry Potter. Și cumva, printr-o întâmplare magică, am aflat ce mai face.

Ei bine, faptul că după ce Voldermort a fost învins, Hermione s-a întors la Hogwarts nu este nici o surpriză pentru noi. Era clar că ea nu ar fi putut pleca fără a absolvi magna cum laude. În schimb, Ron și Harry au spus pas. Ce e drept, toții membrii acestui trio și-au îndeplinit visele. Harry și Ron au devenit aurori iar Hermione lucrează și în prezent la Ministerul Magiei.

De asemenea, ceea ce mai știm este că domnișoara Granger a arâtat încă din anul 4 un interes crescut pentru spiridușii de casă și drepturile acestora. Pentru necunoscători spridușii de casă sunt obligați să slujească și să îndure orice chin fără a avea vreo satisfacție materiale sau sentimentală. Ca urmare, domnișoara Granger a înființat Societatea Pentru Apărarea Spiridușilor (SPAS).

Astăzi, la mulți ani după Hogwarts, SPAS încă există. Astăzi este o asociație de mare anvergură, o realizare nemaipomenită. În continuarea, este coordonat de Hermione Granger. Asociația se ocupă să ajute toți spiridușii de casă care își caută un job. Unul la care să fie plătiți.

După cum vă spuneam, agenția are ca scop să găsească locuri de muncă așa cum se cuvine. Dar de multe ori se întâmplă ca spiridușii să nu își dorească ca foștii stăpâni să le poată da de urmă. Ca atare, aceștia optează pentru locuri de muncă în străinătate. Iar aici intervine problema. Angajatorii din străinătate sunt mult mai pretențioși față de cei din propria țară. Dar, aici intervine Hermione.

Ea se ocupă să le faciliteze cât mai mult plecatul. Este singura muncă pe care o face doar ea. Pentru celelalte lucrează împreună cu angajații săi dar, locurile de muncă în străinătate reprezintă singurul lucru la care nu dorește să fie ajutată. Drept urmare, toate aceste cazuri se înghesuie pe biroul său.

Săptămâna trecută a avut probabil de rezolvat unul dintre cele mai grele cazuri din cariera sa. Era vorba de Woody. O micuță fată spiriduș ce a lucrat mai bine de 150 de ani pentru familia Hook. Odată eliberată de către doamna Hook, Woody are nevoie de un serviciu nou pentru ași crea posibilitățile unui trai decent. Nu este o persoană pretențioasă dar își dorește să fie plătită pentru serviciile sale. Să își poată cumpăra ciocolată caldă iarna iar vara înghețată. Drept urmare, a apelat la SPAS.

Situația lui Woody era destul de grea deoarece până atunci nu a muncit contra cost și drept urmare nu avea nici măcar o monedă în buzunar. Avea nevoie urgentă de un serviciu. Problema era că, fix în acea perioadă, Londra se afla într-o criză de locuri de muncă. Iar asta i-a dat lui Hermione câteva bătăi de cap.

Soluția a venit chiar de la Woody. Familia doamnei Hook provenea din Germania și ca urmare aceștia și-au petrecut mult timp acolo. Bineînțeles, și Woody a mers cu ei și astfel, în 150 de ani de plimbat, aceasta  a ajuns să vorbească germana la fel de bine ca un spiriduș german nativ.

Evrika! Și-a spus Hermione atunci. Își amintea perfect că primise acum ceva vreme un mail de la o organizație din Germania. Aveau nevoie de oameni în plus pentru a ajuta la mai multe grădinițe din câteva locații mai defavorizate. Singura problemă era că oferta expira în câteva zile. Actele trebuiau trimise în mai puțin de trei zile.

Păi bine, bine. Dar cum avea să reușească să trimită actele lui Woody în mai puțin de 3 zile? Nu avea cum să traducă actele în trei zile. Cunoștea o singură firmă pe aleea Diagon dar aceasta era în reparații. Angajații plecaseră toți în concediu. Harry și Ron nu îi erau de ajutor. Harry era plecat cu Ginny în luna de miere iar Ron probabil mânca pui alături de George.  Deci, ce putea să facă.

Pentru prima oară după mulți ani Hermione a apelat la Google. El trebuia să aibă o soluție. Chiar dacă în tot acești ani s-au aflat într-o competiție constată Hermione trebuia să se declare învinsă de data aceasta. Pentru Woody. Așa că, s-a așezat la biroul său și a tastat cât de repede a putut magazin online de traduceri.

Și așa a aflat Hermione de cei de la e-trad.ro. Și imediat s-a pus pe studiat problema. Într-adevăr, faptul că a reușit să îi găsească pe aceștia o punea în avantaj în fața situației disperate în care se afla. Acum, putea să îi facă rost lui Woody de actele necesare și de serviciul mult promis.

În primul rând cel mai important era să îi traducă certificatul de naștere. Iar pentru asta cei de la e-trad aveau traduceri documente personaleDeci această problemă era din start rezolvată. Grijile ei începeau să se risipească asemenea norilor după ploaie.  Urma apoi să ceară să îi fie tradus și cazierul dar și adeverința medicală că e aptă să lucreze.

Dar cel mai important lucru era că termenul în care urmau să fie traduse toate aceste documente era de trei zile. Iar asta însemna că reușise. Îi găsise lui Woody un serviciu.


Lăsând la o parte povestea de mai sus, un magazin online de traduceri este ceva nemaipomenit. Faptul că putem avea documentele traduse în 3 zile reprezintă un avantaj enorm, lucru pe care îl observăm și în cazul spiridușului nostru. Cei de la e-trad se ocupă cu mult mai mult decât traducerile documentelor personale. Spre exemplu, tot la ei, puteți beneficia de: traduceri juridice, traduceri financiar-bancare, traduceri juridice, traduceri marketing & PR, traduceri acte studiiLui Woody nu i-au trebuit, dar cu siguranță Hermione are deja câteva idei și va avea nevoie să aibă cât mai multe acte traduse. Cred că am auzit ceva de o filială SPAS și în România.

Articol scris pentru Spring SuperBlog2018

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s