Plecată cu gândul la mare

Sunt multe cuvinte care odată rostite ne duc cu gândul departe. Spre exemplu atunci când spunem Crăciun ne gândim imediat la un brad plin de beculețe colorate, la mâncarea gustoasă de pe masă și la zăpadă ne-ar plăcea să apară. Diametral opus anotimpulului acestei sărbători găsim cuvântul vară. La ce ne poartă cu gândul acest cuvânt? Ei bine, în primul rând la căldură, la un soare puternic și la sunetul valurilor ce se izbesc de mal. Cam toate însumând marea!

Căci da, dragilor, astă e adevărul. Cu toții iubim marea! Iubim să lenevim la soare întinși pe nisip, iubim să ne aruncăm în valurile ce ne împing spre mal și adorăm să vedem răsăritul alături de cea mai tare cafea.  Iubim Satul de vacanță și să mâncăm înghețată, ne place să ne dăm în roată noaptea când avem senzația că putem atinge stelele. Ne-am petrece toate serile plimbându-ne pe faleză și ascultând muzicienii de pe margine.

Cu gândul la toate acestea sunt și eu, acum că mă pregătesc să plec spre gară. Destinația? Nicăieri altundeva înafară de Constanța! Plec la drum având ca destinație intermediară un oraș foarte drag mie. Cred că mi-am petrecut 7 ani din viață explicându-i mamei că eu o să mă mut la Constanța atunci când voi creste. Motivul, evident, era dragostea pentru mare.  După o scurte oprire în gara din Constanța, și cu promisiunea că mă voi întoarce cât de curând în oraș, voi pleca spre Hotel Aurora Mamaia. Sincer, sunt foarte entuziasmată de faptul că am prins o cazare atât de bună. Știm cu toții că atunci când tastezi pe google cazare Mamaia de obicei găsești doar locuri unde te-ai fi putut caza… dacă făceai rezervarea acum 2 luni.

7BB8C4A9-CE2F-40B2-A9ED-52B7A5AA7C02

 

Of, deja visez cu ochii deschiși la cele câteva zile de răsfăț pe care mi le voi oferi pe malul mării. Mai ales că hotelul în care voi sta este atât de aproape de plajă. Mereu am urât să parcurg kilometrii întregi în fiecare dimineață ca să ajung la malul apei, plus că mai sunt și lucrurile pe care le iei cu tine: prosoape, sticle cu apă, o carte bună de citit, cremă de soare, etc. Un alt lucru care îmi place la fel de mult este și faptul că dacă într-o zi nu o să am dispoziția necesară să merg să mă lupt cu valurile, mă pot bălăci liniștită într-una din piscinele hotelului. Căci da, am avut noroc de un hotel cu piscină.

06

Numai gândul la atâta apă și mișcare îmi provoacă o foame extraordinară. Și ce bine că nu va trebui să alerg de colo, colo în căutarea unui restaurant la care pot să mănânc și eu prânzul. Restaurantul Aurora se află la o aruncătură de băț de hotel și, în plus, are și aer condiționat. Parcă altfel mănânci când nu te simți ca fiind într-un cuptor, căci știm cu toții, temperaturile verii au de obicei prefixul 3.

Dar, mersul la mare nu este doar despre soare, plajă și apă. Cel puțin nu pentru mine. Eu, personal, încerc să profit cât de mult pot de orice călătorie pe care am ocazia să o fac. Și cum, hotelul Aurora este destul de aproape și de Constanța, îmi voi petrece 2 zile din vacanța mea descoperind orașul.

Am în minte o listă cu 3 locuri în care vreau să merg. Acestea sunt obligatorii. Primul dintre ele este Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.   În acesta, sunt expuse piese neolitice din culturile Hamangia și Gumelnița, unelte agricole din perioada sclavagistă, sarcofage datate ca aparținând secolelor I – III, amfore greco-romane, statuete reprezentând zeități grecești și opere de artă. Șarpele Glykon lucrat în marmură albă și colecția de monede gravate cu regii sciți sunt cele mai renumite. Am fost destul de impresionată acum câțiva ani când l-am vizitat alături de părinții mei  așa că sunt foarte curioasă dacă locul acesta mă va uimi și acum la fel de mult.

delfinariu-constanta
 sursă http://evenimente-constanta.ro

Următoarea oprire va fi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa. Motivul? În acest spaţiu generos sunt amplasate secţiile: Microdelta, Delfinariu, Planetariu – Observatorul astronomic şi o Expoziţie permanentă de păsări exotice. Iar Delfinariul și Planetariul cu Observatorul astronomic sunt obiectivele mele principale de vizitat.  La fel ca și muzeul, și pe acestea două le-am vizitat când eram mai mică. Motivul principal pentru care am ales aceste obiective este dorința de a vedea dacă la 18 ani mă pot fascina la fel de mult ca la 14.

În final, după toate escapadele mele prin oraș probabil îmi voi petrece după amiezile  la barul  de zi  ce se află în lobby. Până la urmă ce poate fi mai plăcut după lungi plimbări prin soarele verii decât o băutură răcoritoare și o înghețată.

Aurora2

Articol scris pentru  Proba 12. Vizităm Constanța, facem plajă la Mamaia din cadrul competiției Spring SuperBlog2018.

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s