Imaginea din oglindă nu este definiția noastră

-Nu, ea nu. Nu o putem alege pe ea.

-De ce nu?

-Uită-te la ea. Nu poate fii văzută lângă noi. Nu cu toate acele coșuri pe frunte și nu cu părul acela lins în cap. Arată ca și cum ar fi bolnavă de vreo boală ciudată. Nici nu mă gândesc să mă vadă lumea pe stradă lângă asemenea creatură. Nu! Am zis nu deci nu rămâne.

-Dar, ești sigură? E vorba doar să o alegem în echipa de volei. Recunoaște că e înaltă iar asta este un avantaj enorm.

– E mai mult decât înaltă! E ditamai prăjina. O să ne strige lumea echipa cu bățul ală lung pe post de atacant. Nici nu mă gândesc la așa ceva. Tu nu știi că aspectul fizic este un lucru important? Chiar și în volei. Nu îți poți permite să ai pe orișicine în echipă. 

Iar fata despre care se vorbea nu avea mai mult de 12 ani. Nu suferea de vreo boală ciudată și nici foarte înaltă nu era. Doar că nu încadra în standardele de frumusețe ale clasei a VI-a și ale echipei de volei.


– Îmi pare rău dar nu poți fii în echipa de dezbateri a liceului. Nu considerăm că te-ai potrivi în acest mediu.

– Nu înțeleg. Credeam că am luat punctaj maxim la toate probele. Iar interviul cu tine ar trebui să fie ultima. Dar, nici nu mi-am pus vreo întrebare. Doar m-ai anunțat că nu pot face parte din echipă. 

– Păi vezi tu. În cazul unor persoane ne dăm seama de la prima vedere că nu au ce căuta în echipa noastră. Asta e tot.

– Nu! Nu e tot! Vreau să îmi explici. De ce o persoană care a trecut toate probele nu este acceptată. De ce vrei să mă trimiți de aici fără nici măcar o explicație? 

– Uite, o să îți zic direct! Nu arăți cum trebuie!

– Poftim? Dar este echipa de dezbateri! Ce treabă are aspectul fizic?

Mai multă decât ai putea crede tu. Iar faptul că nu conștientizezi asta este un semn clar că nu ai ce să cauți în echipa școlii. Vezi tu… fetele care aparțin echipei trebuie să fie frumoase. Astfel, sunt mult mai multe șanse să câștigăm. Juriul apreciază cu mult mai mult o fată care este și frumoasă și deșteaptă decât una care deșii este foarte deșteaptă nu este deloc frumoasă. Nu zic că nu ești frumoasă în felul tău dar, nu te încadrezi în standardele normale. Adică…părul tău este atât de ciufulit mereu iar coșurile de pe frunte sunt total inestetice. Mai e și faptul că porți doar haine băiețești și largi. 

Aceeași fată ca mai sus, 5 ani mai târziu. Deșii ea a crescut și a întâlnit oameni mult mai educați decât fetițele cu care a fost colegă pe parcursul gimnaziului, situația pare că nu s-a schimbat. În continuare aspectul fizic o definea. Nu diplomele din portofoliu, nu orele de muncă în plus, nu șefia clasei. Nimic din toate acestea. Ci doar o frunte plină de coșuri.


 

– Îmi cer scuze. Dar sunt nevoit să te concediez. Te-am chemat să îți mulțumesc pentru toată munca pe care ai prestat-o în acești ani dar, știi și tu. Totul are un sfârșit.

– Dumneavoastră, chiar mă concediați?

– Da, dar nu îți face griji. Își voi oferi recomandări excelente care să însoțească actul care confirmă că ai fost concediată. 

– Dumneavoastră vă auziți? Cum adică am recomandări excelente dar sunt dată afară? Vi se pare logic ceea ce spuneți?

– Îmi pare rău, dar trebuie să pleci. 

– Dar, lucrez aici încă de la absolvire.

– Decizia a fost deja luată! O zi bună!

Aceeași fată, 10 ani mai târziu de ziua în care a fost respinsă de clubul de dezbateri.  Nu a contat faptul că a lucrat în companie timp de 5 ani consecutivi.  Dar, avea măcar satisfacția că de data aceasta aspectul ei nu a contat. Asta până a dat cu ochii de o tânăra pe coridor. Înaltă, suplă, cu sânii proeminenți și picioare lungi. Aceasta i-a zâmbit și a întrebat-o unde e biroul șefului spunându-i că este noua angajată. Nu mai are rost să vă spun, dar o să o fac totuși. Postul pe care îl primise noua angajată era chiar vechiul ei post.


Pe undeva s-a făcut totuși dreptate. Timpul și-a spus cuvântul și fata care cândva a fost neîndreptățită pentru aspect astăzi este curtată taman din cauza acestuia. Anii parcă au trecut pe lângă ea fără a o îmbătrâni. Astăzi tenul său este curat iar ridurile nu par să apară prea curând. Ce e drept, femeia de astăzi are un as în mânecă pe care îl folosește mereu. Și anume fiolele cu Acid Hialuronic și Vitamina C – Gerovital H3 Hyaluron C. Acestea au efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii. În mai puține cuvinte, pachetul ideal pentru a lupta împotriva anilor.

Gama-GH3-HyaluronC

Ce e drept, aspectul exterior nu contează foarte mult într-o lume de bun simț. Dar nu mereu vei întâlni o astfel de lume. La fel ca și în cazul personajului din poveste, uneori aspectul va conta mai mult decât competențele. Dar, acest lucru nu este o tragedie. Nu trebuie să ne facem griji că nu ne încadrăm în nu știu ce standarde de frumusețe. Singurele noastre griji pentru aspect ar trebui să fie să avem un aspect plăcut, curat și îngrijit. Iar pentru doamnele care vor să poarte o bătălie cu vârsta fiolele cu acid hialuronic  sunt disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum şi în magazinele de brand Gerovital și online, pe http://www.farmec.ro

 

Articol scris pentru ULTIMA probă din Spring SuperBlog 2018!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s