Plouă în luna mai

Știu sigur că ar trebui să dorm. O știe fiecare mușchi din corpul meu,  știe fiecare articulație care trosnește atunci când mă mișc. Niciodată nu am putut să îmi revin fără somn după un drum lung cu mașina. Iar vremea este perfectă pentru somn. Afară plouă. Plouă, nu picură. Și nici nu pare a fi vorba despre o furtună în toată puterea cuvântului. Pur și simplu plouă. E genul acela de ploaie care se transformă într-o perdea de apă, de parcă ar vrea să șteargă urmele tuturor pașilor de pe pământ.

Mai devreme a intrat și motanul în casă. Se pare că lui nu îi place ploaia. Preferă mai degrabă să se folosească de ea pentru a veni la bucătărie. Unde știe sigur că îl așteaptă o bucată de carne. Acum pare a fi sătul și nu încetează să îmi tot treacă peste tastele de la laptop. Parcă și el m-ar trimite la somn. Probabil și el la rândul său vrea să doarmă.  Dar nu îl lasă inima să mă lase singură aici. Miau este unul dintre acei motani care par să creadă că fără ei noi nu am fi buni de nimic. Are o personalitate puternică. Și îmi amintesc că are și un obicei enervant  de a își băgă labele în pahare ca mai apoi să le răstoarne. Tot cred că o face intenționat. Mai ales că face asta doar când sunt eu de față.

Plouă în continuare și sunetul picăturilor lovind via bunicii răsună prin geamul deschis al bucătărie. Mirosul ceaiului de salvie a acaparat aproape toată încăperea iar din sufragerie se aude vocea mamei și lătratul unuia dintre pui. Nu știu de ce am impresia că până și puiul în vârstă de 2 săptămâni îi spune mamei că ar trebui să mă trimită la somn. Încep să le dau dreptate tuturor. Deja literele îmi joacă prin fața ochilor. O fi de vină oboseală sau faptul că pe undeva pe drumul spre bucătărie mi-am pierdut ochelarii.  Literele încep să se asemene cu picăturile de ploaie ce se preling pe geam. Se întind pe verticala foii asemenea unor pete cerneală care curg pe caietul unui elev din clasa întâi. Mai am puțin și adorm dar, momentan visez cu ochii deschiși. Visez la o seară de vineri în drum spre mare, cu apusul în spate și o cafea rece în mâna dreaptă.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s