Mașina timpului. 5 ani mai târziu / Colaborare cu Anastasia

Mașina timpului – În urmă cu un an – 29.07.2017

Mereu am fost atrasă de cărți. Încă de când îmi citea străbunica Poveștile Fraților Grimm am fost fascinată de lumea din spatele coperții. Lumea care se ascunde doar pentru a fi descoperită prin citit.  Totuși, niciodată nu am făcut parte dintr-o comunitate care să graviteze în jurul lecturii. Asta până anul trecut.

Intrarea mea în această sferă a început cu un maraton de lectură. Un maraton în cadrul căruia trebuia să citesc 3 cărți în 7 zile. Despre el am scris aici. Din câte țin minte nu am reușit să termin acel maraton. Dar, cu ocazia acestui maraton am întâlnit persoane minunate. Persoane precum, evident, Anastasia.

Unul din lucrurile amuzante legate de primele mele conversații cu Anastasia a fost dorința sa constantă de a-mi recomanda cărți. În special cărți clasice. Spre surpriza ei, până în momentul în care ne-am cunoscut am citit mai multe cărți clasice decât ea.

Când am  cunoscut-o Ania mi s-a părut genul de persoană cu capul în nori, o visătoare până în măduva oaselor. A trecut de atunci un an de zile. Prietenia noastră s-a consolidat printre cărți și tot ea a  fost cea care m-a introdus în domeniul de bookblogger. Lucru pentru care îi voi rămâne mereu datoare.  Să ne înțelegem, tot visătoare mi se pare. Poate nu chiar cu capul în nori.

Mașina timpului – 29.07.2023

Am stabilit cu Ania să scriem cum ne-am vedea una pe cealaltă peste 5 ani de zile.  Anastasia peste cinci ani înseamnă o domnișoară studentă. O domnișoară studentă în cadrul Facultății de litere. La secția de franceză cel mai probabil.

Mi-o imaginez mergând pe stradă îmbrăcată într-o rochie stil romantic având un clasic francez în mână. De aspectul fizic pot spune că nu o văd pe Ania foarte schimbată peste ani. Nu o văd renunțând la părul său lung și probabil își va împleti părul în cocuri care mai de care mai romantice. Nici la panglici nu cred că va renunța.received_2222656484441811.jpeg

Cred cu tărie că va fi printre cei mai buni studenți. Dragostea sa pentru franceză este ceva incredibil. Și sunt sigură că peste 5 ani va completa deja 4 agende cu poezii traduse în franceză și poate chiar mai multe agende umplute cu poezii proprii.

Probabil va avea câteva din aceste poezii publicate deja. Și desigur, o văd fiind blogger în continuare. O văd ca fiind unul din punctele de referință al multor studenți în cea ce privește traducerile pe care le postează. O văd scriind în continuare discuții inteligente și iubind-o pe Jane Eyre. De ce nu, o văd cu un blog bilingv pentru a putea să o susțină pe Jane în două limbi romanice.

Cât de populară va fi Anastasia în mediul online? O văd ridicându-se cu timpul și creându-și o comunitate frumoasă. O comunitate plină având la bază bunul gust și dragostea pentru artă. Probabil va participa la conferințe cu scopul de a readuce cititul înapoi în atenția publicului.

Și de ce nu? Probabil cu timpul va prelua proiectul #cartevechecautrecenzortanar cu totul din momentul în care va realiza că a ajuns să citească mai mulți clasici decât mine. Și va porni o ramură separată a acestui proiect pe care o va dedica clasicilor francezi. O văd o tânără plină de ambiție care cu siguranță va avea un impact atât asupra colegilor săi cât și asupra urmăritorilor săi.

Dar, în mod evident, pe lângă toate astea o văd în continuare îndrăgostită de dulciuri. Probabil vom reciti acest articol împreună. Căci, da, ne văd fiind prietene și peste cinci ani. Și, cred, că peste cinci ani roata se va întoarce iar ea va fi cea care mă va bate la cap să citesc. Mi-o și imaginez cicălindu-mă. Recomandându-mi zeci de cărți ca la final de lună să se uite urât la mine că abia am terminat două cărți dintre care niciuna recomandată de ea.

Cam atât. Sunt curioasă cum crede Anastasia că voi fi eu peste 5 ani. Și, sper din tot sufletul, că ne vede fiind în continuare prietene. La mulți ani, nouă!

Dear-friend

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s