Cei puternici supraviețuiesc. 10 articole vestimentare care au învins timpul

Anul 2018. Societate modernă, principii și valori bine stabilite. Dar știm cu toții că, deșii suntem o civilizație modernă tot regulile junglei domină. Iar cea mai importantă este legată de cine merge mai departe. Doar cei mai puternici supraviețuiesc. Una dintre zonele cele mai feroce este lumea fashionului. O jungă a mătăsurilor în care doar cele mai versate haine pot supraviețui tendințelor. Anotimpurile se schimbă, gusturile la fel.

Timpul își spune cuvântul în această industrie nemiloasă. Hainele nu îmbătrânesc asemenea oamenilor. Ci pur și simplu devin demodate și apoi uitate. Iar asta nu durează zeci de ani. Uneori e suficient un singur sezon. Adevărații învingători în fashion sunt cei care au depășit limita celor cinci sezoane. Sunt acele piese vestimentare care au trecut cu brio testul timpului. Articole care deja au devenit un must pentru începerea oricărei garderobe. Genul acela de haine care te scot din orice situație posibilă. Ce să o mai lungim, haideți să vorbim despre ele.

10 articole vestimentare care au trecut proba timpului

  1. Clasica cămașă albălarge_img_1541830

Mai greu de ucis decât Bruce Lee în filmul cu numele Greu de ucis, cămașa albă este primul lucru care ne apare în minte atunci când ne gândim la o întâlnire mai serioasă. Cu timpul, însă, acest obiect vestimentar și-a făcut simțită prezența prin toate genurile vestimentare.  Trecând de la office la casual, fiind ușor de purtat atât cu fusta tip creion cât și cu o pereche de blugi, cămașa albă devine un articol vestimentar pe care te poți baza oricând pentru un plus de eleganță.

 

2. Topul Alb

large_img_1519535

Prieten la cataramă cu cămașa mai sus menționată, topul alb reprezintă unul dintre cele mai versatile articole vestimentare. Având aspect de maieu sau de tricou, aceasta piesă este regăsită în orice garderobă. Stând la baza celebrului oufit bazat pe blugi și tricou, topul alb își face, mai nou, simțită prezența și pe sub sacourile elegante ale doamnelor. Devenind astfel, o alternativă mai casual a cămășii mai sus menționate.

 

3. Bluza cu dungi marinărești

large_img_1503318

 

Sus vela căpitane! Bluza cu dungi marinărești călătorește cu 5 noduri spre vest de-a lungul timpului. Prietena noastră dungată se adaptează perfect atât stilului dress up cât și viceversei sale.  Ce ziceți doamnelor? Optăm pentru fusta creion, tocuri și această bluză? Sau mergem pe categoria dress down și o asortăm cu blugi, teneși albi și o jachetă?

 

4. Blugii din denin

large_img_1567977

Știm cu toții, nu este nevoie să ne ascundem după deget. Nu există persoană care să nu aibă în garderoba sa cel puțin o pereche de blugi.  Evoluția blugilor ar merita un album foto începând cu primele perechi, trecând prin categoria blugilor pătați cu vopsea, blugilor tăiați, etc. Dar, perechea de blugi pe care trebuie să mizăm atunci când ne dorim să o putem purta în orice combinație este o pereche cât mai simplă. Un blug albastru, din denin, preferabil în stil boyfriend arată genial atât atunci când purtăm adidași sau ghete cât și atunci când mergem pe tocuri.

 

5. Rochia neagră sau Little Black Dress

large_img_1572187

Atunci când se vorbește despre articole vestimentare versatile, the little black dress nu poate fi omisă. Începând cu anul 1926 când Chanel a creat LBD, rochia neagră a devenit soluția ideală pentru orice eveniment la care o doamnă nu știa ce să poartă. Mai multe astfel de rochii au marcat diferite momente ale cinematografiei ba chiar și ale istoriei. Una dintre cele mai cunoscute fiind rochia creată de  Guvenchy pentru Audrey Hepburn. Rochie pe care actrița a purtat-o în scena de început a filmului „Mic dejun la Tiffany”. O altă rochie neagră la fel de cunoscută este cea purtată de prințesa Diana, rochie care a primit apelativul de revenge deoarece prințesa a purtat-o la o zi după ce soțul său și-a recunoscut public adulterul.

Doamnelor, domnișoarelor, nu-i așa că e greu să ai mereu o rochie elegantă potrivită pentru fiecare eveniment la care participați? Ei bine, o rochie neagră dintr-un material calitativ, croită frumos pe corp, reprezintă soluția ideală.

6. Fusta creion sau fusta cloș

large_img_1326514

 

Fiind foarte bune prietene, cele două tipuri de fustă au parcurs împreună mai multe perioade ale fashionului. De altfel, amândouă fiind prezente în garderoba multor domnișoare. Motivul? Ușurința cu care acestea se adaptează mai multor gusturi sau ocazii. Alese cu grijă în culori permisive, atât fusta cloș cât și cea creion se pretează evenimentelor elegante sau unor ținute casual.

large_img_1448346.jpg

 

7. Sacoul clasic într-o culoare clasică

Vechiul sacou a revenit în forță. Fiind o piesă simplă într-o culoare ușor de accesorizat, sacoul reprezintă o piesă vestimentară care va plusa în eleganța ținutei dumneavoastră. Iar dacă în loc de eleganța obișnuită doriți să abordați un aer mai cool, este suficient să îi întoarceți mânecile pentru un plus.

 

8. Jacheta de piele

large_img_1439715.jpgLa fel cum nu există Crăciun fără colinde, nici top vestimentar nu există fără jacheta de piele. La fel ca în cazul blugilor, jacheta de piele a străbătut tendințele căpătând diferite accesorii, fiind scurtată sau lungită, putând fi închisă cu fermoar sau cu capse. Fiind perfectă pentru orice ținută casual de purtat la filme sau cine, jacheta va aduce întotdeauna un strop de modernitate atunci când se află în combinație cu o  rochie sau fustă.

Aici ne permitem să facem și o adăugare. Pentru doamnele care nu s-au împrietenit încă cu jachetele, un palton într-o culoare simplă este oricând o alternativă elegantă a gecii de piele.

9. Pantofii clasicilarge_img_1511946.jpg

Cu toc, comozi, bot ascuțit, pantofii de acest fel aduc o eleganță subtilă oricărei ținute. Inclusiv unei ținute care are ca piesă o pereche de blugi. Important este să vă simțiți bine atunci când îi purtați iar culoarea să vi se potrivească. Până la urmă, ce  femeie nu a avut vreodată o poveste de dragoste cu o pereche de pantofi?

10. Eșarfa de mătase

large_img_1448587

Și iată-ne ajunși și la ultimul element de pe această listă. Încheiem deci cu un accesoriu de bază, un accesoriu de nelipsit din șifonierul oricui. Colorată, dintr-un material prețios, eșarfa poate fi purtată într-o mulțime de variante. Fie că alegeți să o purtați la gât, pe umeri sau legată de geantă, o eșarfă colorată va scoate orice tip de ținută din monotonie.

 

 

Tragem linie și însumăm. Rezultatul? 10 articole care constituie baza oricărei garderobe. Indiferent de viteza cu care se schimbă tendințele, puteți conta pe aceste piese vestimentare pentru a vă scoate din orice situație cu stil.

Articol scris pentru Superblog2018

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s